Loading

De invloed van decoratie en verlichting

In Event styling - 5 december 2019

Iedere inrichting van een evenement eindigt met decoratie en het afstellen van de verlichting, maar begint met de basis. Deze bestaat uit vloer, wanden en plafond waar vervolgens invulling aan gegeven wordt met de gewenste inrichting. Een inrichting die past bij de gelegenheid, bezoekers en persoonlijke voorkeur. Dit kan zeer divers zijn, denk daarbij bijvoorbeeld aan:

  • Een prachtig warm bruin café met glas in lood panelen, een bijpassende bar, café tafels en ouderwets gestoffeerde krukken.
  • Een strakke design inrichting met een lange high gloss witte bar incl. led verlichting, witte statafels en bijpassende moderne loungebedden.
  • Een sfeervol thema zoals boeddha bar met zwarte statafels, gouden vazen en natuurlijk grote boeddha beelden.
  • Een moderne industriële inrichting, met robuust houten tafels, veel metalen accenten en stijlvolle lampenkappen.

De inrichting is natuurlijk belangrijk om een evenement of stand de gewenste sfeer en uitstraling te geven.

Echter…….

Zolang deze inrichting niet voorzien is van de juiste verlichting en de juiste decoratie blijft de inrichting altijd een beetje steriel, klinisch of ‘saai’.

Kijk maar eens op de foto’s. Je ziet twee foto’s waar het meubilair prachtig is, de indeling helemaal klopt en alle krukken/stoelen juist gepositioneerd staan. Echter ontbreekt er toch nog iets. De lampen van de zaal staan nog vol aan en de ruimte is nog niet voorzien van decoratie.

Op de andere twee foto’s zie je wat het doet als dit wel gebeurd is, indrukwekkend he! Door het grote licht in de zaal uit te zetten en sfeervolle accentverlichting te gebruiken ziet het er direct anders uit. Wanneer daar vervolgens in Urban style groendecoratie aan toegevoegd is, wordt het echt een mooi plaatje.

De finishing touch

Ons advies voor een evenement is dan ook om niet te bezuinigen op verlichting en decoratie. Dit maakt namelijk echt het verschil tussen een mooie inrichting en een geweldige inrichting! En dat hoeft echt niet direct een kapitaal te kosten. Een eenvoudige bloemdecoratie op tafel kan al wonderen verrichten. Of een paar mooie planten in indrukwekkende vazen maken net dat verschil. Als deze dan vervolgens mooi worden uitgelicht met stijlvolle verlichting is de inrichting helemaal geweldig.

Meer weten over de invloed van decoratie? Laat je inspireren in ons portfolio.

 

 

Lees verder

Deel dit artikel:

Mogen wij u ook van dienst zijn bij het ontwerpen en realiseren van uw event?
Neem dan gerust contact met ons op! Voor inspiratie bekijk ons portfolio eens. Tel: 0135114790 of info@anggrek.nl