013- 511 47 90    info@anggrek.nl
Logo Anggrek
Home » Blog » Anggrek Standbouwer; beursstand tips

Anggrek Standbouwer; beursstand tips

Als ondernemer kom je er bijna niet onderuit, deelnemen aan een beurs. Want met een beursdeelname genereert je bedrijf naamsbekendheid, bereikt een grote groep potentiële klanten en maakt als het goed is een onuitwisbare indruk! Althans, als u het ontwerp en realisatie door Anggrek als standbouwer laten verzorgen, want de ervaring leert dat er zeker do’s & dont’s zijn op het gebied van beursstand ontwerp. In deze blog willen we ingaan op de do’s.

 

1. Personaliseren is key

Natuurlijk verschilt de doelgroep per organisatie of bedrijf, maar het is van groot belang dat de gekozen doelgroep zich kan en wil identificeren met het visuele plaatje wat er op de beursvloer wordt geboden. Een gelegenheid om een drankje te doen is vaak een laagdrempelig concept voor bedrijven die een dienst aanbieden waarbij bezoekers makkelijk de stand betreden en waarmee vervolgens een gesprek kan worden aangegaan. Zo zit je natuurlijk helemaal goed met een gemoderniseerde Grandcafé look & feel op de 50+ beurs, waar elke bezoeker graag even uitrust met een kopje koffie in een omgeving waar ze zich op hun gemak voelen. Met dit concept sla je natuurlijk de plank volledig mis op een beurs waar de bezoeker voornamelijk jong en modieus is en geïnteresseerd is in alles wat trending is. Dan schiet je juist in de roos met de sfeer en beleving van een hippe club!

 ontwerpen beursstand tip 1

2. Zien en gezien worden

Er zijn diverse manieren om de aandacht van beursbezoekers te trekken. Het gebruik van opvallende kleuren en/of materialen, uitzonderlijke vormen, groendecoratie en aanwezige verlichting. Maar er is meer. Als de ruimte en kosten het toelaten is het ook te adviseren om in het ontwerp voor de stand hoogteverschillen op te nemen. Dit kan door middel van bijzondere vormen in de wanden, luifels, plafonds of hangende onderdelen. Op deze manier kan je beursstand er letterlijk met kop en schouders bovenuit steken en dus van een afstand eerder zichtbaar!

beursstand

3. Relax, take it easy!

Wat je steeds vaker ziet is dat er op een stand een plek is waar een bezoeker even kan ontspannen. Meestal wordt er bij het ontwerpen van een beursstand gekeken naar waar er sales gesprekken kunnen plaatsvinden, dit kan natuurlijk aan een standaard statafel, maar een mooie chesterfield bank, of relax hoekbank behoren ook tot de mogelijkheden. Want met een relaxplek laat je als bedrijf zien dat je tijd wil nemen voor je klant en daar kunnen juist die bijzondere gesprekken uitkomen met de klant. Uiteindelijk gaat het om die positieve ervaring die een bezoeker heeft met het bedrijf/het merk/het product en zich zal blijven herinneren door dat alles is geïntegreerd in 1 geheel.

standbouwer

 

Gaat u binnenkort deelnemen aan een beurs, denk dan eens aan deze tips of bel ons op, want onze ontwerpers kunnen ook voor u iets prachtigs en passends realiseren.

 

Wij zijn te bereiken op 0135114790 of info@anggrek.nl Kijk ook eens ins onze portfolio

 

 

webdesign by Robiz.nl Webdesign & Webhosting Berkel-Enschot