013- 511 47 90    info@anggrek.nl
Logo Anggrek
Home » Blog » Evenement opbouw van begin tot einde

Evenement opbouw van begin tot einde

Evenementen opbouwen is meer dan alleen de opbouw zelf. Het begint natuurlijk allemaal met het contact tussen de klant en ons. Wat is het doel van de klant om een evenement te houden? Wat is de locatie? Wat heeft de klant te besteden? Dat zijn allemaal dingen die besproken moeten worden om de juiste inrichting te ontwerpen en bouwen voor onze klant.

Het begin

Het begint allemaal met het contact tussen de klant en ons. De klant vertelt wat zijn wensen en doelstellingen zijn, zodat wij daarmee aan de slag kunnen gaan. Na het gesprek met de klant wordt er door ons een eerste praatplan gemaakt, met een goed beeld van hoe het eruit komt te zien en alle andere belangrijke dingen, die we aan de klant kunnen aanbieden. We moeten logisch en praktisch nadenken of alles wel op de juiste plaats staat en binnen het budget valt. Belangrijk zijn daarom ook de facilitaire aspecten zoals; een toiletvoorziening, nooduitgangen, stroomaansluitingen, presentatiemogelijkheden etc. Anggrek moet ook duidelijk in het ontwerp laten zien wat er moet gebeuren met de invulling van de catering 

De uitstraling

Buiten de facilitaire aspecten is het ook belangrijk dat wij de gewenste en juiste sfeer creëren bij het evenement. Wij moeten goed nadenken welke meubelen we gaan inzetten, en in welke kleuren. Als de huisstijl kleuren van de klant blauw met wit zijn, dan laten wij die terugkomen in het ontwerp als dat de wens van de klant is. Bij een thema-evenement moeten wij goed nadenken over de meubelen en decoraties of die er wel bij passen. Nadat het concept is goedgekeurd door de klant, kunnen wij beginnen met de voorbereidingen voor de opbouw.

De voorbereidingen

De voorbereidingen kunnen beginnen. Er wordt bekeken wat er allemaal nodig is. Wij verhuren meubelen naar de wens van onze klant. Wij kunnen door middel van onze eigen werkplaats voor ieder evenement maatwerk leveren. Wil de klant een bepaalde maat tafel die wij niet hebben, dan maken wij die graag. Wij zorgen ervoor dat onze meubelen helemaal tiptop de deur uit gaan. Naast de meubelen is het ook belangrijk dat wij de juiste decoraties gebruiken. Decoratie doet veel, die ene vaas meer of minder is heel belangrijk. Wanneer alles compleet is, worden de spullen ingeladen om naar locatie te gaan. 

De opbouw

Alle materialen die we nodig hebben zijn ingeladen en we zijn klaar om te gaan. Op locatie aangekomen bekijken we eerst nog even goed de ruimte. Alle materialen worden gelost en naar binnen gereden. Nadat alles is gelost kunnen we beginnen met de opbouw. Iedereen heeft zijn eigen taak gekregen waarmee hij aan de slag kan gaan. Wanneer de meubelen klaar zijn, kan de juiste inrichting worden neergezet. Als laatste wordt er door middel van decoratie de juiste sfeer gecreëerd. Bij de decoraties maken wij veel gebruik van bloemwerk en groenwerk. De opbouw van een evenement kan 1 dag duren, maar ook 2 of 3 dagen. De duur van de opbouw ligt aan de hoeveelheid materialen die er zijn en met hoeveel personen we opbouwen.


Wanneer wij klaar zijn met de opbouw kan het evenement beginnen! Wij hopen natuurlijk dat de klant altijd tevreden is, want dat staat voorop.

Misschien bent u geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op!

 

 

webdesign by Robiz.nl Webdesign & Webhosting Berkel-Enschot