Loading

Over ons

Wie zijn wij?

Zo vaak wordt ons de vraag gesteld: “wat betekent Anggrek eigenlijk?” Anggrek betekent ‘orchidee’ in het Maleisisch en deze naam komt vanuit vroeger:

1963 | 1990

de bloemenzaak van vroeger
bloemdecoratie op feest

Koos Weterings nam in 1963 een bloemenzaak in Kaatsheuvel over die Anggrek heette. Onder begeleiding van Koos werd deze zaak alleen maar mooier en professioneler. Bijzonder waren in die tijd zijn vooruitstrevende etalages waar hij al zijn creativiteit in legde. Mede hierdoor werd de zaak al snel een bekend fenomeen in Kaatsheuvel en omstreken. Later werden er dan ook zaken geopend in Waalwijk, Drunen en Dongen.

De omslag naar eventstyling begon rond 1990 toen Anggrek bloemdecoraties mochten creëren voor een cateringbedrijf. Deze branche sprak Koos en zijn vrouw Roos Weterings enorm aan, hier konden zij echt hun creativiteit in kwijt. Al snel begonnen ze met het verhuren van planten en het maken van grote bloemdecoraties voor feesten. Enkele jaren later was dit uitgegroeid tot de verhuur van complete inrichtingen.

1992 | 2000

kreitenmolenstraat
pand udenhout

Het bedrijf verhuisde na 30 jaar vanuit Kaatsheuvel naar Udenhout. Daar werd achter het woonhuis een bedrijfshal en plantenkas gebouwd. Vanuit daar werden de meest prachtige thema inrichtingen en bars bedacht en voorbereid, want daarin was Anggrek een begrip! Sommige bars van toen zijn nog steeds de karakteristieke blikvangers van nu in een sfeervol bruin café bijvoorbeeld.

Al snel werd de locatie achter het woonhuis te klein en werd er in 2000 op het industrieterrein van Udenhout een hal gebouwd met laadkuil, verdiepingsvloer en lift. Wat een verschil maakte dat!

2004 | 2010

inrichting meubilair evenementen
standbouw vroeger het begin

Coen Weterings neemt in 2004 de zaak over van zijn vader Koos en zijn vrouw Roos Weterings. Na een jarenlange samenwerking gaat hij nu leiding geven aan het bedrijf. De inrichtingen worden eigentijdser, moderner en steeds meer naar de trends het moment.

Anggrek verhuisd in 2010 van Udenhout naar Berkel Enschot, een nieuwe hal voor een nieuwe richting van het bedrijf. Naast de inrichtingen voor evenementen werden namelijk ook steeds meer stands met maatwerk ontworpen en gerealiseerd.

(TOEN &) NU

KOOS
COEN

Op dit moment zijn we nog steeds actief in beide sectoren; stands & events.

“Grote kans dat je mij zelf aan de telefoon krijgt als belt. Ik ben Coen Weterings, de eigenaar van Anggrek, en werk samen met een team om voor elke klant een prachtig project te realiseren.

 Ik vind het belangrijk om de communicatielijnen kort te houden, daarom neem ik ook de telefoon aan, doe ik zelf de gesprekken met de klanten en ben ik er  bij met de opbouw. Een ervaren aanspreekpunt is voor de klant en voor ons zelf prettig!

 Ieder project, zowel in de evenementen als de standbouw, is een uitdaging waar we onze creativiteit door maatwerk te leveren in leggen, net zoals mijn vader vroeger in zijn etalages. De tijden zijn veranderd, de trends daarmee ook, maar de inzet is gebleven. En gelukkig komt mijn vader nog regelmatig binnen gelopen om te kijken of alles nog goed gaat.”