Loading

Soorten standbouw – de KOPstand

In Standbouw - 3 december 2023

Wij informeren jullie graag over de verschillende soorten standbouw die er zijn en de daarbij horende voordelen & nadelen van elk type standbouw bij beursdeelname.

Tip: Allereerst is het altijd belangrijk om bij de keuze voor de stand locatie te vragen om de plattegrond. Het type stand is natuurlijk belangrijk, maar ook de locatie daarvan is belangrijk!

De keuze voor een specifieke standbouw type ofwel soorten standbouw hangt af van diverse wensen en facturen zoals budget, doelen en beschikbare ruimte op de beursvloer. Het is dan ook verstandig om met deze facturen rekening te houden bij het maken van een keuze voor een stand type.

Type Kopstandbouw

Het eerste stand type dat we gaan behandelen is de KOPstand. Dit type stand heeft slechts 1 afgesloten zijde aan de achterwand. De overige zijdes zijn open aan de gangpaden, op die manier komen er bezoekers vanuit drie gangpaden dus voorkant, linkerkant en rechterkant. Dit is dan ook direct een groot voordeel. Een ander voordeel is dat een kopstand vaak goedkoper is dan een eiland stand qua m2 bij de beursorganisatie.

Voordelen zijn dus:

  • Veel toegankelijkheid door de 3 gangpaden rondom, wat zorgt voor aandacht en laagdrempelig is voor de bezoekers
  • Vaak goedkoper dan een eiland stand qua m2
  • Eenvoudiger in te richten dan een eiland stand
  • Veel mogelijkheden biedt voor creatief stand design
  • Mogelijkheden om op de achterwand signing, presentatie ruimte en opslag te plaatsen

Een nadeel is dat er een beperkte hoeveelheid wandruimte is, die belangrijk kan zijn voor product presentatie (Echter is dit altijd in te vullen met maatwerk standbouw wanneer gewenst)

Nadelen zijn dus:

  • Beperkte wandruimte
  • Minder opvallend dan een eiland stand die van 4 zijdes te bereiken is
  • Vaak veel m2 die je af moet nemen bij de organisatie

Op de foto’s zie je een vijftal voorbeelden van KOPstands waarbij de achterwand dus gebruikt is voor signing, presentatie ruimte en opslag. De rest van de stand is dan vervolgens ingericht met machines, meubilair, bars, apparatuur etc. naar wens van de klant om de doelen te realiseren van de beursdeelname.

Ook benieuwd hoe we u kop stand het beste kunnen inrichten, aarzel niet om geheel vrijblijvend contact met ons op te nemen over de mogelijkheden.

 

Lees verder

Deel dit artikel:

Mogen wij u ook van dienst zijn bij het ontwerpen en realiseren van uw stand?
Neem dan gerust contact met ons op! Voor inspiratie bekijk ons portfolio eens. Tel: 0135114790 of info@anggrek.nl