Loading

Presentatie wand – voor product presentatie

In Standbouw - 21 november 2023

Het lijkt zo makkelijk toch?! Een rek vol met producten van de klant, waarin alles mooi gepresenteerd wordt. Maar helaas, is het niet zo makkelijk als dat het lijkt. Ieder product is namelijk anders, waardoor er nooit standaard 1 soort presentatie rek gebruikt kan worden. Hierbij wat voorbeelden en verhalen van hoe moeilijk een mooie prestatie wand kan zijn:

 De maat van het product is bepalend

“Zo hebben wij wel eens bij een stand oplevering een probleem gehad. De klant had bedacht om andere producten mee te nemen dan van te voren afgesproken. Maar deze waren een paar cm hoger (lees 10 cm) Met als gevolg dat de producten niet in het presentatie schap pasten. Uiteindelijk is dit natuurlijk opgelost maar voorkomen dat je voor dit soort verassingen staat is zeker wel belangrijk.”

Tip: Daarnaast is het mooi als de producten een beetje vrije ruimte hebben er boven, maar niet te veel. Daarbij oogt het mooi om de grootste producten onderin te zetten en de kleinste producten bovenin

De kleuren van het product hebben ook invloed

“Zo zijn we ook wel eens aan het zoeken geweest met de indeling van een wand, toen alle producten er waren. Je wil dan graag bepaalde producten bij elkaar hebben om dat dit verhaal klopt, maar je wil ook een representatief plaatje uitstralen. Maar na wat geschuif en aanpassingen is het ook toen gelukt om een balans te vinden tussen die twee factoren”

Tip: Mocht het zo zijn dat je diverse producten hebt met allemaal verschillende kleuren. Zorg er dan voor dat dezelfde kleuren bij elkaar in een presentatie rek staan. Op die manier oogt het rustig en overzichtelijk.

Eenvoud vergroot de aandacht

“Daarnaast is het bij heel veel bedrijven moeilijk om keuzes te maken: want wat wil je laten zien op deze beurs. We hebben al verscheidenen keren met klanten staan ‘stoeien’ met het aantal producten. Soms in de ontwerp fase en vervolgens ook nog een keer bij de stand inrichting. Want toen we daar stonden bleken de productgroepen toch groter uit te vallen dan van te voren bedacht.”

Tip: less is more! Het is echt zo. Als je heel veel laat zien, zie je uiteindelijk niks meer.

Zie hier bijvoorbeeld de stand van Ammirato op de Horecava waarbij we ook diverse producten moesten presenteren.

Decoratie met waarde

“De indeling van de wand kan ook met een toevoeging van decoratie moeilijker worden gemaakt! Ook dan is het weer zoeken naar de balans waar we al veel ervaring mee hebben ontwikkeld, met name op de horeca beurzen. Dit is toch vaak een beurs waarbij een uitgebreid assortiment gepresenteerd moet worden.. De juiste positionering of net een paar dingen weglaten is dan juist het toverwoord.”

Tip: de juiste decoratie kan de smaakmaker zijn in een grote presentatie wand. Dit kan een leuke plant zijn, of schaaltjes met de specerijen erop, maar ook borden met uitleg over de producten.

Ook op zoek naar de juiste product presentatie voor tijdens uw beursdeelname? neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

 

Lees verder

Deel dit artikel:

Mogen wij u ook van dienst zijn bij het ontwerpen en realiseren van uw stand?
Neem dan gerust contact met ons op! Voor inspiratie bekijk ons portfolio eens. Tel: 0135114790 of info@anggrek.nl