Loading

Opbouw op de Greentech

In Standbouw - 9 november 2023

Gelukkig hebben wij als standbouwer geen moeite met hard werken. Dat vinden wij alleen maar enorm mooi! Want niets is zo gaaf als een stand vanaf een tekening echt te mogen realiseren. Zo ook met deze opbouw op de Greentech.

Start van de dag

We hebben namelijk in juni een mooie stand mogen realiseren in de rai Amsterdam op de Greentech. Dat betekend voor ons vroeg uit de veren, lees 5.00 de wekker, om snel in de auto te springen. Want naar Amsterdam is altijd file en daar hebben wij als standbouwer dan weer wel moeite mee. Wij willen namelijk aan de slag! Maar we zijn op tijd, voor ons tijdslot, dus we mogen het terrein op om te auto te gaan lossen.

Weetje: Een tijdslot hoor ik je denken. Om het parkeer beleid in goede banen te leiden, werkt de Rai met tijdsloten. Zonder kom je niet op het terrein, kun je niet dus lossen en komt er dus geen mooie stand. Zo simpel is het, een kind kan de was doen.

Begin van de opbouw 

Uur later is de auto gelost en is het tijd voor de start: koffie tijd dus! Want zonder koffie geen stand ???? Ook altijd een mooi moment voor werkoverleg. Want waar gaan we mee van start, wie gaat wat doen en hoe moet het er uit komen te zien. Na het koffie moment is het tijd om echt te starten met de opbouw op de Greentech. Dat echte begin bestaat uit de verhoogde vloer, waar de stroomkabels en water aan/afvoer netjes onder weggewerkt worden. De vloer wordt netjes afgewerkt met tapijt, wat zorgt voor een warme uitstraling en heel makkelijk schoon te houden is met een stofzuiger.

Weetje: Sommige klanten vinden een verhoogde vloer een obstakel, maar bij de meeste stands is het nodig vanwege het blind weg werken van de stroom kabels en water aansluiting. Op die manier krijgt de stand een nette uitstraling zonder kabels die over de vloer lopen. 

Na de vloer is het tijd voor het opbouwen van de wanden. In dit geval zijn de wanden gedeeltelijk voorbereid op de zaak, door ze al te schuren en op kleur te brengen. Het linker gedeelte is namelijk niet voorzien van een afbeelding, maar uitgevoerd in een antraciet kleur latex. Het recht gedeelte wordt voorzien van een visual doormiddel van een textieldoek. Dit geeft altijd veel uitstraling aan een stand. De juiste afbeelding kiezen is dan ook een belangrijk punt in de voorbereiding van de stand. Want de juiste visual kan de stand maken of breken!

Hoogbouw van de stand

Daarna wordt de hoogbouw geplaatst. Waarbij er in dit geval voor gekozen is voor een combinatie van takelpunten en zuilen om de lichtkoven te bevestigen.  Takelpunten kunnen aangevraagd worden bij de Rai, om zoals de naam zegt items te takelen, maar zijn niet goedkoop. Daarnaast hoeft een zuil of een houten lamel in de stand niet lelijk te zijn! ze kunnen juist van decoratieve waarde zijn. Vandaar dat wij vaak kijken hoe we dit mooi en financieel interessant op kunnen lossen.

Afwerking

Het bouwwerk wordt compleet gemaakt met alle afwerk items. Denk daarbij aan het schilderen, plakken van stickers, 3d letters monteren, tv op hangen, groendecoratie plaatsen, en folder houders bevestigen. Natuurlijk wordt ook het meubilair op zijn plek gezet. In dit geval is dit de balie van 4 meter met daaraan krukken uitgevoerd in antraciet kleurige stof.

Daarnaast is er nog heel veel afwerking achter de schermen, in de pantry ofwel de opslag. Denk daarbij aan koelingen, legplanken, een spiegel, garderobe, en een prullenbak. Alles wat je nodig hebt om de stand goed en netjes te kunnen bemannen.

En dan?! dan is de aller laatste afwerking aan de beurt die bestaat uit poetsen en stofzuigen zodat de stand klaar staat voor de oplevering van de stand aan Vitotherm. Ook zij waren gelukkig weer tevreden voor de 9de keer! dat wij een stand voor ze mochten ontwerpen en realiseren.

Benieuwd naar nog een andere stand die we voor Vitotherm mochten realiseren? Check hier ons portfolio.

 

Lees verder

Deel dit artikel:

Mogen wij u ook van dienst zijn bij het ontwerpen en realiseren van uw stand?
Neem dan gerust contact met ons op! Voor inspiratie bekijk ons portfolio eens. Tel: 0135114790 of info@anggrek.nl